11-07-2024, 08:03 PM
Zastanawiałem się ostatnio nad tym, jak ważne jest odpowiednie oświetlenie w domu i jak różnorodne powinno być ono zależnie od charakteru pomieszczenia. Oświetlenie ma wpływ nie tylko na nasze samopoczucie, ale również pełni funkcję dekoracyjną i praktyczną. Na przykład, w kuchni potrzebujemy silnego światła, które pozwoli nam bezpiecznie przygotowywać posiłki, podczas gdy w sypialni preferowane jest delikatne oświetlenie sprzyjające relaksacji. Ostatnio natknąłem się na artykuł, który sugerował, że idealna ilość lumenów na metr kwadratowy to około 300-500 dla salonu, a co sądzicie o takich wartościach?
Niektórzy wolą bardziej stonowane światło nawet w miejscach takich jak salon... W moim przypadku ważne jest też ustawienie mebli - nie lubię kiedy światło razi mnie bezpośrednio w oczy
A wy jak macie u siebie?
I ogarnijcie smart żarówki – mega sprawa! Możesz zmieniać intesywność luzu i kolory jak Ci pasuje przez apke na fonie xD U mnie gra to rolę głównie wieczorem kiedy chcę chillout czy coś mocniejszego do roboty.
Nie chciałbym skończyć ze zmęczonymi gałami po całym dniu pracy przed komputerem: / A wracając jeszcze do tematu inteligentnych żarówek – super opcja szczególnie dla tych co lubią gadżety